021-88522701

علت خفگی و گاز نخوردن ماشین چیست؟

علت خفگی و گاز نخوردن ماشین چیست؟

گاز نخوردن خودرو یکی از مشکلاتی است که می‌تواند بسیار آزاردهنده باشد. ما در این مقاله می‌خواهیم درباره دلایل گاز نخوردن ماشین و همچنین روش‌های برطرف کردن این مشکل صحبت کنیم.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در هنگام روشن کردن ماشین، یا زمانی که در حال رانندگی در یک سربالایی هستید، متوجه شوید که خودروی شما گاز نمی‌خورد. این مشکل نشانه وجود یک ایراد در سیستم فنی خودرو است که باید خیلی زود به آن رسیدگی شود.


گاز نخوردن ماشین در واقع به معنی نداشتن شتاب کافی است؛ یعنی هر چه پای خود را روی پدال گاز فشار می‌دهید، عکس‌العمل مناسبی از موتور خودرو دریافت نمی‌کنید. گاز نخوردن ماشین که گاهی به آن خفگی هم گفته می‌شود، می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. با این مقاله همراه باشید تا درباره علت خفگی ماشین توضیح بدهیم و همچنین روش‌هایی را برای برطرف کردن مشکل گاز نخوردن بازگو کنیم.

مهمترین دلایل گاز نخوردن ماشین کدامند؟
همان‌طور که گفتیم، دلایل زیادی برای گاز نخوردن ماشین می‌توانند وجود داشته باشند. ما در این بخش به مهمترین دلایل این مشکل اشاره می‌کنیم. اطلاع از این عوامل می‌تواند به شما کمک کند که در صورت بروز چنین نقصی، خودتان بتوانید با چک کردن یک سری موارد، مشکل را تا حدی برطرف کنید. اما فراموش نکنید که برای رفع نقص کامل، بهتر است به تعمیرگاه‌ها و مراکز فنی مراجعه شود. در این مراکز با استفاده از دستگاه دیاگ می‌توان به‌طور دقیق به عامل اصلی بروز مشکل پی برد.
 

1. نقص در فیلتر هوا
فیلتر هوا در واقع جریان ورودی هوا به داخل موتور خودرو را کنترل می‌کند. اگر فیلتر هوا بیش از حد کثیف باید یا دچار گرفتگی شود، موتور دچار اختلال خواهد شد و نمی‌تواند به درستی کار کند. در نتیجه ماشین گاز نمی‌خورد و اصطلاحا دچار خفگی می‌شود.
 

2. خراب شدن دیسک و صفحه
دیسک و صفحه خودرو به مرور دچار فرسودگی می‌شوند و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. در صورت فرسایش دیسک و صفحه، عملکرد خودرو در حرکت با اخلال مواجه خواهد شد. همین امر منجر به گاز نخوردن خودرو می‌شود. بنابراین همیشه حواس‌تان باشد که دیسک و صفحه خودرو را به‌طور مرتب چک کنید و قبل از فرسودگی کامل، برای تعویض آن‌ها اقدام نمایید.


3. نقص در استپر موتور
یکی از دلایل مهم برای عدم گاز خوردن ماشین، نقص در استِپِر موتور است. این قطعه نقش مهمی در عملکرد موتور دارد و کارکرد شمع‌ها، وایر و کوئل به آن وابسته است. طبیعتا وقتی سیستم شمع‌های خودرو به خوبی عمل نکنند، موتور نیز توان لازم برای حرکت را ندارد و در نتیجه شاهد گاز نخوردن اتومبیل خواهیم بود.
 

4. نقص در کمپرس سیلندر
کمپرس سیلندر هم یکی از قطعات مهم دیگر است که مستقیما با عملکرد موتور ارتباط دارد. کمپرس سیلندر در واقع روی کار سوپاپ‌ها و رینگ‌های موتور تاثیر می‌گذارد و وقتی این بخش‌ها به درستی کار نکنند، موتور دچار مشکل می‌شود. حتما باید در معاینات دوره‌ای فنی که روی خودرو صورت می‌گیرد، کمپرس سیلندر نیز بررسی شود.

 
5. تمام شدن روغن موتور یا نامناسب بودن آن
تعویض به موقع روغن موتور یکی از نکات مهمی است که باید حتما در نظر داشته باشید. اگر موتور خودرو به موقع تعویض نشود، مشکلات زیادی به وجود می‌آیند که گاز نخوردن خودرو فقط یکی از آن‌هاست. همچنین باید همیشه از روغن موتورهای استاندارد و باکیفیت استفاده شود تا در طولانی مدت، موتور خودرو دچار آسیب نشود.
 

6. مشکل در پمپ بنزین خودرو
پمپ بنزین خودرو، وظیفه دارد که بنزین را به سمت موتور و محفظه احتراق هدایت کند. بنابراین اگر این پمپ به درستی عمل نکند، بنزین کافی به موتور نمی‌رسد و در نتیجه شاهد گاز نخوردن ماشین خواهیم بود. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه شود، تمیز بودن صافی بنزین است. گرفتگی صافی هم مانع از رسیدن بنزین به موتور خواهد شد.

 
7. کثیف بودن انژکتور ماشین
وقتی که انژکتور خودرو کثیف شود، باید آن را تمیز کنیم. انژکتور قطعه‌ای مهم و بسیار حساس است که تمیز کردن آن نیز روش خاص خود را دارد. بنابراین برای این کار بهتر است به مراکز تخصصی مراجعه نمایید. چنانچه گاز نخوردن خودرو به خاطر کثیفی انژکتور باشد، پس از تمیز کردن این قطعه خواهید دید که مشکل برطرف می‌شود.


8. نقص سنسور گاز
سنسور گاز روی دریچه گاز و در مجاورت استپر قرار می‌گیرد. در صورتی که این قطعه با نقص مواجه شود، سوخت‌رسانی به خوبی صورت نمی‌گیرد و همین امر نیز منجر به عملکرد ضعیف موتور خودرو خواهد شد. سنسور گاز در واقع وضعیت دریچه گاز را به اطلاع کامپیوتر مرکزی خودرو می‌رساند؛ بنابراین اگر این قطعه خراب شود، شاهد گاز نخوردن خودرو خواهیم بود.

 
9. نقص در سنسور پدال گاز
یکی دیگر از سنسورهایی که خراب شدن آن می‌تواند منجر به عدم گاز خوردن خودرو شود، سنسور پدال گاز است. همچنین سنسور کلاچ نیز از اهمیت زیادی در این زمینه برخوردار است. بهتر است این قطعات هم در بازدید دوره‌ای خودرو مورد بررسی قرار بگیرند.


10. نقص در سنسور دور موتور
چنانچه سنسور دور موتور با اشکال مواجه شود یا از کار بیفتد، کامپیوتر مرکزی خودرو نمی‌تواند اطلاعات دور موتور را به درستی دریافت کند. در نتیجه مشکلات زیادی در عملکرد موتور به وجود می‌آیند که یکی از آن‌ها، گاز نخوردن است.

 
11. وجود مشکل در ECU خودرو
در خودرو قطعه‌ای به نام ECU وجود دارد که در واقع مغز متفکر یا همان کامپیوتر مرکزی خودرو است. ECU عملکرد تمام سنسورها را تحت کنترل دارد و به همین دلیل است که اگر دچار خطا یا ایراد شود، مشکلات زیادی در عملکرد خودرو به‌وجود می‌آیند. در بسیاری از موارد، مشکل عدم گاز خوردن خودرو به همین ECU مربوط می‌شود.

 
12. وجود مشکل در مپ سنسور
این سنسور عملکرد دریچه هوا را مورد بررسی قرار می‌دهد. چنانچه مپ سنسور دچار ایراد شود، کامپیوتر مرکزی کنترلی بر میزان هوای ورودی و خروجی به داخل محفظه احتراق نخواهد داشت و در نتیجه عملکرد موتور با اشکال مواجه می‌شود.

گاز نخوردن خودرو در سربالایی چه دلیلی دارد؟
یکی از مشکلاتی که خیلی از رانندگان از آن گلایه می‌کنند، گاز نخوردن خودرو در سربالایی است. به‌طور کلی وقتی خودرو در سربالایی حرکت می‌کند، فشار بیشتری به موتور وارد می‌شود و طبیعی است که اگر نقص کوچکی هم در عملکرد یکی از بخش‌ها وجود داشته باشد، در این موقعیت بیشتر بروز پیدا می‌کند. علت گاز نخوردن ماشین در سربالایی شامل همان مواردی می‌شود که در بالا هم به آن‌ها اشاره کردیم. اما اگر بخواهیم به اصلی‌ترین عوامل این مشکل بپردازیم، می‌توانیم موارد زیر را عنوان کنیم:

- تمیز بودن انژکتور یکی از موارد مهمی است که باید حتما مدنظر داشته باشید. گاهی اوقات انژکتور دچار آلودگی می‌شود، اما فرق بارزی در عملکرد خودرو قابل تشخیص نیست. به محض اینکه در یک مسیر سربالایی قرار می‌گیرید، متوجه گاز نخوردن خودرو می‌شوید.

- فیلتر هوا خیلی از چیزی که فکرش را می‌کنید مهم‌تر است. این قطعه باید به‌طور مرتب تعویض شود. همچنین باید از فیلتر باکیفیتی استفاده کنید. کثیف شدن فیلتر هوا، قدرت موتور را به شکل محسوسی کاهش می‌دهد. ضمن اینکه منجر به افزایش مصرف سوخت هم می‌شود.

- صافی بنزین خودرو باید مرتبا چک شود. کثیف شدن صافی مانع از انتقال بنزین کافی به محفظه سوخت می‌شود و وقتی در مسیرهای سربالایی قرار می‌گیرید، خواهید دید که موتور توان همیشگی را ندارد.

- خراب شدن یا عملکرد بد پمپ بنزین خودرو نیز یکی دیگر از دلایل گاز نخوردن خودرو در سربالایی است. اگر متوجه این مشکل شدید، حتما پمپ بنزین را نیز چک کنید.

راه حل مشکل گاز نخوردن خودرو چیست؟
حالا که دلایل عمده گاز نخوردن خودرو را می‌دانیم، سوال اینجاست که برای برطرف کردن یا حتی پیشگیری از این مشکل چه راه‌هایی وجود دارند؟ شما با رعایت یک سری نکات می‌توانید مشکل گاز نخوردن را برطرف کنید یا از آن جلوگیری نمایید. یکی از ساده‌ترین راه‌ها آن است که قطعات مرتبط با این مشکل را به‌طور مرتب چک کنید. بازدید دوره‌ای از این قطعات و اقدام به تعویض یا تعمیر آن‌ها می‌تواند تا حد زیادی از بروز مشکل گاز نخوردن جلوگیری کند.
 
یکی دیگر از راه‌حل‌ها آن است که همیشه از بنزین باکیفیت استفاده نمایید. این امر باعث می‌شود که صافی بنزین شما دیرتر کثیف شود و همین‌طور موتور خودرو با کیفیت بهتری کار کند. مثلا مصرف بنزین سوپر به عنوان یک گزینه تاثیرگذار، پیشنهاد می‌شود. علاوه بر بنزین، باید در انتخاب روغن موتور نیز حساسیت زیادی داشته باشید. استفاده از روغن‌های بی‌کیفیت، به‌طور مستقیم روی عملکرد موتور خودرو تاثیر می‌گذارد و موجب گاز نخوردن اتومبیل می‌شود.

اگر بخواهیم به‌طور خلاصه به مهمترین نکات برای جلوگیری از مشکل عدم گاز خوردن ماشین اشاره کنیم، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

- بررسی و بازدید دوره‌ای تمام قطعاتی که به نوعی با این مشکل در ارتباط هستند.

- استفاده از بنزین با کیفیت و مرغوب و تعویض به موقع صافی بنزین. استفاده از بنزین سوپر نیز توصیه می‌شود.

- تعویض مرتب فیلتر هوا و فیلتر روغن.

فراموش نکنید که گاز نخوردن اتومبیل یک مشکل فنی است و باید برطرف کردن آن را به یک متخصص بسپارید. بنابراین پیشنهاد ما این است که اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، حتما به یک تعمیرگاه مجاز مراجعه فرمایید. در ضمن به یاد داشته باشید که بی‌توجهی به این نقص می‌تواند منجر به آسیب رسیدن به سایر بخش‌های خودرو شود و هزینه‌های بالایی را روی دست‌تان بگذارد.

سوالات متداول در مورد مشکل گاز نخوردن خودرو
در این مقاله به عواملی که می‌توانند علت خفگی ماشین یا گاز نخوردن آن باشند اشاره کردیم. همچنین راهکارهایی را برای جلوگیری از بروز این مشکل به شما پیشنهاد دادیم. در ادامه چند مورد از سوالات رایج کاربران در این زمینه را مطرح می‌کنیم و به طور مختصر به آنها پاسخ می‌دهیم. اگر شما هم سوالی دارید که در متن مقاله به آن اشاره نشده، می‌توانید در بخش کامنت‌ها مطرح کنید تا کارشناسان ما به شما پاسخ بدهند.

 
علت گاز نخوردن ماشین و روشن شدن چراغ چک چیست؟
برخی از مشکلاتی که باعث گاز نخوردن اتومبیل می‌شوند، چراغ چک را نیز روشن می‌کنند. در متن مقاله به این موارد به‌طور جامع اشاره کرده‌ایم.

 
علت گاز نخوردن پراید دوگانه سوز چیست؟
خودروهای دوگانه‌های مانند پراید به دلایل متعددی به این مشکل دچار می‌شوند. از جمله این موارد می‌توان به نقص سنسور گاز اشاره کرد. سایر عوامل موثر در بروز این نقص هم در مقاله مورد اشاره قرار گرفته‌اند.

 
گاز نخوردن خودرو هنگام حرکت چه دلیلی دارد؟
گاز نخوردن خودرو می‌تواند در هنگام حرکت یا حتی در حالت توقف رخ بدهد. اکثر عواملی که منجر به بروز این مشکل می‌شوند در هر دو حالت مشابه یکدیگر هستند. برای کسب اطلاعات بیشتر به متن مقاله مراجعه کنید.

 
گاز نخوردن خودرو در بنزین به خاطر چیست؟
گاز نخوردن اتومبیل در حالت مصرف بنزین می‌تواند به دلیل کثیفی صافی بنزین، فیلتر هوا یا به دلایل دیگر باشد. به‌طور کلی علت‌های متعددی برای این مشکل وجود دارد که در متن مقاله به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

 
علت گاز نخوردن ماشین در حالت درجا چیست؟
علت‌های گاز نخوردن اتومبیل در حالت درجا نیز مشابه موارد قبلی هستند که به آن‌ها پرداختیم. چنانچه می‌خواهید اطلاعات کاملی در این زمینه کسب کنید، حتما به متن مقاله مراجعه نمایید.

گاز نخوردن ماشین یا خفگی آن یکی از مشکلاتی است که برای بیشتر خودروها رخ می‌دهد و می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد. با اطلاع از عوامل بروز این مشکل، می‌توان تا حد زیادی از آن پیشگیری کرد. ما در مقاله علت‌های گاز نخوردن خودرو را برشمردیم و همچنین راه‌های برطرف کردن این مشکل را توضیح دادیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد.

.

.

الوچک ضمن بررسی دقیق و نقطه به نقطه خودرو از لحاظ بدنه ، فنی، تست آپشن ها همراه با ارائه گزارش رسمی کارشناسی ، حصول اطمینان خریداران محترم  در معاملات خودرو از ابتدای خرید تا آخرین مرحله بوده و با کادر مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات با کیفیت بالا می باشد .

دقت کنید که برگه های کارشناسی الوچک دارای هولوگرام می باشد و بدون هولوگرام فاقد اعتبار است.

کارشناسی خودرو الوچک

برای در خواست کارشناسی تخصصی خودرو در محل و مشاهده ی تعرفه از وبسایت الوچک دیدن کنید .

نظرات
 
 
Captcha