021-88522701

مقایسه پژو پارس سال و TU5

مقایسه پژو پارس سال و TU5

معرفی پژو پارس

پژو پارس خودرویی محصول ایران خودرو است. این خودرو تغییر چهره یافته پژو ۴۰۵ است. خودرو پژو پارس با نام داخلی اکس۹ (به انگلیسی: X9) در ابتدا با نام پژو سفیر به بازار عرضه شد ولی چندی بعد به پژو پرشیا تغییر نام داد و هم اکنون در بازار با نام پژو پارس عرضه می شود. پژو پارس تاکنون در هفت نوع پارس معمولی(سال)، پارس ۱۶ سوپاپ (به انگلیسی: Pars 16V)، پارس اِگزک (به انگلیسی: Pars Exec) و پارس ئی‌ال‌اکس (به انگلیسی: Pars ELX) و پارس LX و پارس اتوماتیک و پارس دوگانه سوز تولید و عرضه شده است.

اين خودرو كه حاصل تلاش متخصصان مركز طراحي محصولات جديد ايران خودرو است، از امكانات و تجهيزات رفاهي قابل توجهي سود مي برد، به گونه اي كه پس از گذشت چند سال از نخستين عرضه آن به بازار و وجود رقباي مدعي، اين خودرو هنوز جزءمحبوب ترين خودروهاي سواري لوكس در كشور به شمار مي رود. پارس علاوه بر بهره­مندي از امكانات فراوان، از كيفيت بالايي چه در بخش قطعات و چه در بخش ساخت و مونتاژ برخوردار است.

 

 

در این مقاله قصد داریم به مقایسه دو مدل پژو پارس سال و پژو پارس TU5 بپردازیم.

 

 

پژو پارس سال                                                                                                                                                                                             

پژو پارس سال به موتور 1.8 لیتری با قدرت 97 اسب بخار مجهز است که در عین آلایندگی کم و مصرف سوخت پایین، به راحتی می­تواند این خودرو را به سرعت­های بالا رسانده و در هنگام سبقت، شتاب­گیری قابل توجهی را برای این خودرو فراهم کند. تجهیزات بکار گرفته شده در این محصول نظیر موتور با سیستم سوخت پاششی، فرمان تقویت شده، آینه­های خارجی با کنترل برقی، کولر با خنک­کنندگی مناسب و... ضمن فراهم نمودن آسایش بیشتر برای راننده و سرنشینان با استانداردهای کنترل آلودگی و مصرف روز دنیا مطابقت دارد.                                  

 

پژو پارس TU5

این خودرو که به اندازه ELX مجهز و آراسته نیست، تنها یک پارس بهبود یافته در زمینه‌ موتور و ترمز عقب است. موتوری پرقدرت‌ تر که ۱۶ سوپاپ دارد (همان موتور پژو 206 تیپ 5) با ترمزهای دیسکی در چرخهای عقب همانند چرخهای جلو است اما بر خلاف ELX دارای ABS و EBD نیست. ۱۶ سوپاپ از همان تقویت کننده خلأ یا vacuum booster سیلندر اصلی، با توزیع کننده و خطوط هیدرولیک پارس معمولی استفاده می‌کند.

تولید ۱۶ سوپاپ تنها در سال ۱۳۸۲ صورت پذیرفت و بلافاصله با ELX جایگزین شد. این خودرو بواسطه وزن کمتر نسبت به زانیتا و پژو ELX از شتاب بهتری برخوردار است و بدلیل سادگی قطعات استهلاک کمتری دارد.

طراحی کابین پژو پارس TU5

ایران­خودرو برای این مدل به دلیل کهنگی طراحی داخلی، داشبورد جدیدی ارائه کرده که هرچند نسبت به قبل طراحی بهتری دارد اما کیفیت متریال داخلی آن بسیار افت کرده است. ولی به هرحال راحتی بیشتر صندلی­ها، فرمان پذیری برتر کلیدهای روی فرمان، سیستم تهویه هوای اتوماتیک و طراحی مناسب غربیلک فرمان از جمله تغییراتی هستند که این برتری نسبی را نسبت به نسخه قبل برای این خودرو فراهم کرده است.

 

مشخصات فنی پژو پارس TU5

TU5

نوع موتور

1587 سی­سی

حجم موتور

4/16

تعداد سیلندر/ سوپاپ

108 اسب بخار

حداکثر قدرت

5 سرعته دستی

گیربکس

جلو

محور محرک

1185 کیلوگرم

وزن خالص

13.2 ثانیه

شتاب صفر تا صد

70 لیتر

ظرفیت مخزن سوخت

7.5 در صد کیلومتر

مصرف سوخت ترکیبی

190 کیلومتر در ساعت

حداکثر سرعت

 

مشخصات فنی پژو پارس سال

موتور

4 سیلندر 8 سوپاپه

حجم موتور

1761 سی­سی

تنفس موتور

تنفس طبیعی

انتقال نیرو

دیفرانسیل جلو

حداکثر قدرت

97 اسب بخار در 5500 دور در دقیقه

حداکثر گشتاور

155 نیوتون بر متر در 4250 دور در دقیقه

جعبه دنده

5 دنده دستی

شتاب صفر تا صد

11 ثانیه

حداکثر سرعت

190 کیلومتر در ساعت

وزن

1165 کیلوگرم

اندازه(میلیمتر)

طول(1704) عرض(1410) ارتفاع(4498)

فاصله بین دو محور

2670 میلیمتر

 

 

جدول مقایسه تجهیزات پژو پارس سال یا پژو پارس TU5

کد کلاس(های) خودرو

پژو پارس سال کد کلاس 28229-28232

پژو پارس TU5 کد کلاس 28512-28513-28515

استاندارد آلایندگی

يورو4 بهينه

يورو4 بهينه

ترمز

ABS و EBD (چهاركاناله)، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك كاري،  ترمز عقب كاسه اي

ABS و EBD (چهاركاناله)، ترمز جلو ديسكي با سيستم خنك كاري، ترمز عقب ديسكي

کیسه هوای ایمنی

كيسه هواي راننده و سرنشين

كيسه هواي راننده و سرنشين

فرمان

هیدرولیک

هیدرولیک

سیستم تهویه

اتوماتيك

اتوماتيك

سیستم صوتی

سيستم صوتي پيشرفته مجهز به موبايل هندزفري, بلندگوي عقب،دكمه هاي كنترل سيستم صوتي روي فرمان

سيستم صوتي پيشرفته مجهز به موبايل هندزفري, بلندگوي عقب،آنتن اكتيو, دكمه هاي كنترل سيستم صوتي روي فرمان

چراغها

چراغ مه شكن جلو و عقب, چراغ نقشه خوان

چراغ مه شكن جلو و عقب،چراغ نقشه خوان

آیینه‌ها

آيينه هاي جانبي برقي راهنمادار

آيينه هاي جانبي برقي راهنمادار، آيينه هاي جانبي تاشونده اتوماتيك

شیشه ها

شيشه بالابر برقي درهاي جلو و عقب

شيشه بالابر برقي درهاي جلو و عقب

تزئینات

تريم بژ و مشكي (دو رنگ)، قطعات دكوراتيو طرح چوب رودري بهينه، جلوآمپر جديد

غربيلك فرمان چرمي، تريم دورنگ(بژ/مشكي)،قطعات دکوراتيو طرح چوب، رودري بهينه، جلوآمپر جديد

تجهیزات ایمنی

سنسور دنده عقب، قفل ميکروسوييچي درها، قفل مركزي با ريموت, ايموبيلايزر

سنسور دنده عقب، قفل ميکروسوييچي درها، قفل مركزي با ريموت، ايموبيلايزر ،28513 :سيستم مالتي پلكس

رینگ و لاستیک

فولادي14 اينچ

اسپرت آلومينيومي15 اينچ

صندلی

تنظيم اهرمي پشتي صندلي جلو

تنظيم برقي پشتي صندلي جلو

سایر تجهیزات

دماسنج روي داشبورد، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق (همه مدل ها) {كلاس 28229: سيستم اتولاک (قفل شدن درها پس از حرکت) و مستر لاک ( با يک دکمه همه درها قفل و باز مي شوند) و اتوفلاشر (در ترمزهاي شديد با کاهش ناگهاني سرعت، فلاشرها روشن مي شوند) و تايمر چراغ سقف و آگاه كردن راننده از وضعيت باز و بسته شدن درب خودرو توسط چراغهاي راهنما و چراغ سقفي و LED داخل جلوآمپر و سيستم اخطار سرقت ساده با استفاده از بوق خودرو بجاي آژير دزدگير}

دماسنج روي داشبورد، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق ،{كلاس 28515: سيستم اتولاک (قفل شدن درها پس از حرکت) و مستر لاک ( با يک دکمه همه درها قفل و باز مي شوند) و اتوفلاشر (در ترمزهاي شديد با کاهش ناگهاني سرعت، فلاشرها روشن مي شوند) و تايمر چراغ سقف و آگاه كردن راننده از وضعيت باز و بسته شدن درب خودرو توسط چراغهاي راهنما و چراغ سقفي و LED داخل جلوآمپر و سيستم اخطار سرقت ساده با استفاده از بوق خودرو بجاي آژير دزدگير}

 

مزایای پژو پارس سال

الف) تجهیزات، امکانات آپشن­های خوب

از برخی مهم‌ترین امکانات و تجهیزات ارائه شده روی پژو پارس سال می‌توان به فرمان هیدرولیکی، کلیدهای کنترل روی فرمان (MFC)، سیستم تهویه اتوماتیک، سیستم صوتی پیشرفته، بلندگوی عقب، چراغ مه شکن جلو و عقب، چراغ نقشه خوان، آینه‌های جانبی برقی راهنما‌دار، شیشه بالابر برقی درهای جلو و عقب، تریم دورنگ، قطعات دکوراتیو طرح چوب، رینگ فولادی 14 اینچ، تنظیم اهرمی پشتی صندلی جلو، دماسنج روی داشبورد، بازکن درب صندوق عقب از داخل اتاق (همه مدل‌ها)، سیستم اتولاک (قفل شدن درها پس از حرکت)، مستر لاک (با یک دکمه همه درها قفل و باز می‌شوند)، اتوفلاشر (در ترمزهای شدید با کاهش ناگهانی سرعت، فلاشرها روشن می‌شوند)، تایمر چراغ سقف، آگاه کردن راننده از وضعیت باز و بسته شدن درب‌های خودرو توسط چراغ‌های راهنما، چراغ سقفی و سیستم اخطار سرقت با استفاده از بوق اشاره کرد. 

ب) طراحی بدنه زیبا

پژو پارس به‌ عنوان مدل فیس‌لیفت شده پژو 405، از طراحی ظاهری بروزتر و جوان‌پسندتری نسبت به مدل پایه خود برخوردار است؛ البته ناگفته نماند که اگر کمی به نمای ظاهری پارس نگاه کنید هنوز هم ردپاهایی از پژو 405 در آن دیده می‌شود. بر روی بدنه این خودرو، یک خط زاویه‌دار از بخش انتهایی شروع‌شده و تا بالای چراغ‌های خشن جلویی این خودرو ادامه دارد که چهره تهاجمی و زیبایی را برای پژو پارس خلق کرده است. طراحی جلوپنجره در عین سادگی زیبا بوده و به ‌خوبی با باقی بخش‌های خودرو هماهنگ شده است. چراغ‌های مه­شکن روی سپر نیز از هماهنگی بسیار خوبی با چراغ‌های اصلی خودرو برخوردارند. دریچه ورودی هوای بزرگ زیر قاب پلاک ازجمله سایر موارد قابل‌ ذکری است که در بخش جلویی این خودرو دیده می‌شود. در نمای جانبی، زه‌های پهنی روی بدنه دیده می‌شوند که تا روی سپرها نیز ادامه پیدا کرده‌اند. نهایتا در بخش عقب خودرو، بازهم شباهت زیادی با 405 دیده می‌شود؛ اندکی تغییر شکل چراغ‌های عقب در کنار برخی تغییرات اعمال‌شده روی صندوق‌عقب، تکمیل‌کننده طراحی بدنه پژو پارس به‌عنوان فیس‌لیفت 405 هستند. 

 

ج) پیشرانه خوب

پژو پارس سال به یک موتور 1.8 لیتری 4 سیلندر خطی 8 سوپاپ با 100 اسب بخار قدرت و 153 نیوتن‌متر گشتاور مجهز شده است. شاید روی کاغذ این پیشرانه خیلی خوب به نظر نرسد، ولی در عمل ثابت کرده که از عملکرد و بازدهی بسیار خوبی برخوردار است. یکی از مزایای اصلی این موتور هماهنگی خوب آن با گیربکس آن است که شتاب­گیری خوبی را نیز برای این خودرو به ارمغان آورده است. پژو پارس سال قادر است در عرض 11 ثانیه سرعت خود را از صفر به صد کیلومتر افزایش دهد؛ عددی که حتی ازشتاب صفرتا صد ثبت‌شده برای خودرویی همچون پژو 207i (11.6 ثانیه) هم سریع‌تر به نظر می‌رسد.

 

د) کابین راحت و جادار

پژو پارس سال در این بخش تفاوت چندانی با پژو 405 نداشته و به‌طورکلی هردو این خودروها فضای پا و سر تقریبا مناسبی را در اختیار سرنشینان خود قرار می‌دهند. صندلی‌های خودرو از راحتی قابل قبولی برخوردار بوده و با رویه‌ای از جنس پارچه پوشانده شده‌اند. صندلی‌های جلویی این خودرو از تنظیمات 6 جهته برخوردارند که باعث می‌شود سرنشینان جلویی حتی در رانندگی‌های طولانی‌مدت نیز احساس خستگی چندانی نداشته باشند. البته ناگفته نماند که در ردیف عقب این خودرو، فضای مناسبی برای سر سرنشینان بلندقد وجود نداشته و این موضوع می‌تواند در سفرهای طولانی برای این‌گونه افراد بسیار آزاردهنده باشد. یکی دیگر از نکات مثبتی که در این بخش می‌توان به آن اشاره کرد، صندوق‌عقب این خودرو است که فضایی معادل 470 لیتر را در اختیار سرنشینان قرار می‌دهد و مطمئنا این موضوع می‌تواند در مسافرت‌ها ارزش واقعی خود را نشان دهد.