021-88522701

مقایسه سایپا شاهین با پژو 207i

مقایسه سایپا شاهین با پژو 207i

پژو 207i

پس از موفقیتهای پژو ۲۰۶ در بازار ایران، ایران خودرو نسخه فیس لیفت این خودرو 207i عرضه کرد که از پژو ۲۰۷ فقط نام آن را یدک میکشد. در حقیقت پژو 207i یک فیس لیفت نه چندان موفق از ۲۰۶ محسوب می‌شود که بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ میلادی در بازارهای جهانی با نام 206+ عرضه می‌شد. فرم کلی بدنه پژو 207i مشابه پژو ۲۰۶ است و فقط فرم سپرها، چراغ‌ها، کاپوت و گلگیر تغییر کرده است. 

در داخل کابین پژو 207i نیز تفاوت‌هایی وجود دارد که مهم‌ترین آن طرح متفاوت داشبورد و فرمان است که به طور مستقیم از پژو 207i اصلی گرفته شده؛ هرچند که به روزرسانی‌هایی برای آن صورت گرفته است. صفحه کیلومتر آن نیز جذاب است و جزء نقاط مثبت کابین محسوب می‌شود. کیفیت کلی مونتاژ و کیفیت کابین قابل قبول بوده و برتر از سایپا شاهین ارزیابی می‌شود. اما برخلاف سایپا شاهین که کابینی نسبتا جادار دارد، فضای داخلی کابین پژو 207i خصوصا برای سرنشینان عقب بسیار محدود بوده و عملا برای سفرهای طولانی، ایده‌آل نخواهد بود. 

از منظر فنی، پژو 207i دستی کاملا شرایطی مشابه پژو ۲۰۶ تیپ ۵ دارد؛ این محصول نیز به پیشرانه TU5 و یک گیربکس ۵ سرعته دستی مجهز شده است. پیشرانه TU5 این خودرو به طور دقیق حجمی معادل ۱۵۸۷ سی سی داشته و قادر است ۱۰۵ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را به چرخ‌ها منتقل کند. گیربکس پژو 207i دستی در مقایسه با سایپا شاهین عملکرد نرم و هماهنگ‌تری ارائه می‌دهد که باعث می‌شود تجربه رضایت بخشی از تعویض دنده با هاچ‌بک فرانسوی داشته باشید. در بحث استهلاک و عملکرد فنی مجموعه پیشرانه، پژو 207i برنده مسلم رقابت با سایپا شاهین خواهد بود؛ به بیانی دقیق‌تر، پیشرانه توربو ۸ سوپاپ شاهین، علاوه بر آنکه عملکرد ضعیف‌تری نسبت به پیشرانه TU5 پژو 207i ارائه می‌دهد، استهلاک فنی بیشتری نیز بر دوش مالک خواهد گذاشت. 
  
سایپا شاهین

سایپا شاهین پس از کش و قوس‌های فراوان، چندی پیش رسما وارد جاده‌های کشور شد این سدان جدید و پرحاشیه که اولین بار در نمایشگاه خودرو شیراز ۱۳۹۷ رونمایی شده بود، به عنوان پرچمدار فعلی محصولات سایپا شناخته می‌شود. پلتفرم سدان جدید سایپا SP100 نام گذاری شده و سایپا شاهین اولین محصولی است که بر روی آن توسعه داده می‌شود. جالب است بدانید که پلتفرم SP100 در اصل یک نسخه بهبود یافته از پلتفرم B کمپانی تویوتا توسط سایپا است.  
به عنوان خودرویی که توسط یکی از خودروسازان دولتی ما طراحی می‌شود، باید اعتراف کرد طراحی خارجی سایپا شاهین یک قدم بلند رو به جلو محسوب می‌شود. در نمای جلوی سایپا شاهین، الگوی و زوایای چراغ‌ها در کنار جلوپنجره برآمده، برجستگی‌های کاپوت و خطوط شکسته روی سپر، ترکیبی به روز و عامه پسند را ایجاد کرده‌اند. مشابه نمای جلو، در نمای عقب سایپا شاهین نیز به لطف الگوی طراحی چراغ‌ها و فرورفتگی درب صندوق، همان ترکیب ساده اما به روز قابل مشاهده است.  
در نمای جانبی نیز دیگر خبری از زه‌های معمول محصولات داخلی نیست و تلاش طراحان سایپا به استفاده از خطوط نرم و بدون اغراق خلاصه می‌شود. مجموعا اگر بخواهیم به طور اجمالی طراحی محصول سایپا را با پژو 207i مقایسه کنیم، باید گفت هر دو محصول  قادرند طیف گسترده‌تری از مشتریان را به سوی خود جذب کنند. بر خلاف طراحی خارجی، طراحی کابین سایپا شاهین کاملا مایوس کننده بوده و خبری از استاندارهای روز صنعت خودرو در آن نیست. اما وضعیت وقتی بدانید که مواد به کار رفته در ساخت داشبورد و رودری‌ها کیفیت ناامید کننده‌ای دارد، حتی بدتر نیز می‌شود. در طرف مقابل، طراحی کابین پژو 207i برای طیف گسترده‌تری از مشتریان جذاب‌ خواهد بود و کیفیت ادوات آن نیز قابل قبول ارزیابی می‌شود.
طبق اعلام خودروساز دولتی، سایپا شاهین قرار است در تیپ‌های آپشنی مختلف وارد بازار شود، اما در حال حاضر تنها با یک تیپ که ویژگی‌هایی نظیر ایربگ راننده و سرنشین جلو، استارت دکمه‌ای، سیستم ورود خروج بدون سوییچ، سیستم پایش فشار باد تایرها، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک، نشانگر دمای بیرون، سانروف، سیستم اطلاعات سرگرمی با نمایشگر ۷ اینچی لمسی، سیستم هشدار موانع دنده عقب(سنسور پارک خودرو)، سیستم های BAS ،ABS،EBD، سیستم هشداردهنده ضدسرقت (immobilizer)، کلیدهای کنترل روی فرمان، سیستم پخش صوتی، چراغ روشنایی در روز (Day light)، چراغ های اتوماتیک (Auto light)، دوربین دید عقب، چراغ هدایت تا درب منزل و آینه برقی تاشو با گرمکن دارد، تحویل مشتریان می‌شود. در بحث سطح تجهیزات رفاهی، سایپا شاهین کمی برتر از پژو 207i ظاهر شده است.
سایپا شاهین در ابتدا قرار بود با پیشرانه ۱۶۵۰ سی‌سی برلیانس و یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک وارد بازار شود، اما پس از آغاز تحریم‌ها، امکان این کار وجود نداشت و مهندسان سایپا با اعمال برخی تغییرات فنی و نصب توربوشارژ بر روی پیشرانه ۱.۵ لیتری ۴ سیلندر M15 که بر روی محصولات سری X200 (شامل انواع تیبا و کوییک) نصب می‌شود، آن را با پلتفرم تغییر یافته تویوتا تطبیق دهند. توان خروجی این پیشرانه پس از اقدامات سایپا، به ۱۱۰ اسب بخار و گشتاور خروجی آن نیز به ۱۶۵ نیوتون متر رسیده است. انتقال دهنده این توان به چرخ‌های جلوی سایپا شاهین نیز بر عهده یک گیربکس ۵ سرعته دستی قرار دارد. سیستم تعلیق سایپا شاهین در مقایسه با دیگر محصولات ایرانی، به وضوح عملکرد مناسب‌تری از خود به نمایش می‌گذارد و علاوه بر سواری نسبتا نرم، تجربه فرمان پذیری قابل قبولی نیز ایجاد می‌کند.
سایپا شاهین محصولی است که خودروساز دولتی را وارد یک رقابت چالش برانگیز در رده قیمتی شلوغی می‌کند. این رده قیمتی پر طرفدار، طی سال‌های اخیر در اختیار محصولات ایران خودرو و چینی‌های پر زرق و برق بازار بوده است که پژو 207i دستی نیز در حال حاضر بیشترین مخاطب این رده را دارد. بنابراین هاچ‌بک فرانسوی ایران خودرو با اختلاف بازار خرید و فروش بهتر و افت قیمت کمتری را نسبت به رقیب جدید خود خواهد داشت. علاوه بر این‌ها، دردسرهای نگهداری پژو 207i در مقایسه با سایپا شاهین محدودتر بوده و در حال حاضر نیز لوازم یدکی آن به راحتی یافت می‌شوند. بنابراین با در نظر گرفتن موارد فوق، باید گفت اگر فضای کابین برای شما در اولویت قرار ندارد، انتخاب پژو 207i در مقایسه با سایپا شاهین، اقدامی بسیار منطقی‌تر خواهد بود.

.

.

نظرات
Captcha