021-88522701

ناموفق ترین خودروهای چینی بازار ایران

ناموفق ترین خودروهای چینی بازار ایران

ده سالی می‌شود که خودروهای چینی بازار ایران را رفته‌رفته قبضه کرده‌ و هر روزه مدل‌های متنوع‌تری از آنها در کشورمان سبز می‌شوند. با توجه به نبود رقبای مطرح وارداتی از برندهای معتبر جهانی، خودروهای چینی موفق شدند آمار نسبتا مطلوبی در زمینه فروش در ایران کسب کنند. با این وجود بعضی خودروهای چینی در ثبت این آمار چندان موفق نبوده‌اند. در این مطلب با ما همراه باشید تا کم فروش ترین خودروهای چینی بازار ایران را به شما معرفی کنیم.


کم فروش ترین خودروهای چینی بازار

جک J3
اوایل دهه ۹۰ که چینی‌ها به‌تدریج در حال محکم کردن جای پای خود در بازار ایران بودند، جک جی ۳ با وساطت کرمان موتور در کشور عرضه شد. این خودرو هم به‌صورت هاچبک و هم با بدنه سدان در اختیار مشتریان ایرانی قرار گرفت، اما به نظر می‌رسد که کرمان موتور بعد از ورود جک جی ۵ به فهرست تولیداتش، خیلی زود برادر کوچکتر را فراموش کرد و آن را تا حد زیادی به دست فراموشی سپرد.

جک جی ۳ به صورت محدود و طی سال‌های ۹۱ تا ۹۳ روی خط تولید قرار داشت و دیگر به بازار عرضه نشد. عدم عرضه گسترده و ساپورت نامناسب این خودرو توسط کرمان موتور باعث شد تا جک جی ۳ به فروش بالایی در ایران دست پیدا نکند.

برخی منابع، عدم مطابقت جک جی 3 با استاندارد یورو 4 را به عنوان دلیل اصلی توقف تولید این خودرو می دانند، همچنین جالب است بدانید که جی 3 علاوه بر نوع هاچ بک، به شکل بسیار محدودی نیز به صورت سدان عرضه شده است که مدل های سدان (صندوق دار) به شکل عجیب و غریبی بد فروش و کم قطعه محسوب می شوند.


ام وی ام  X55
ام وی ام X55شاید کم فروش ترین ماشین چینی بازار ایران نباشد اما مسلما بسیار کمتر از سطح انتظار مدیران خودرو در کشورمان به فروش رسیده است. این کراس اوور جمع‌وجور قرار بود ماشینی پرفروش باشد و فاصله بین کراس اوورهای لوکس مدیران خودرو با تولیدات اقتصادی شرکت را پر کند.

با این حال به نظر می‌رسد قیمت‌گذاری نامناسب و البته طراحی ظاهری نسبتا خاص در کنار معرفی ناقص (در پی همزمانی با بازگشت تحریم های صنعت خودروسازی) ، باعث شد تا این خودرو در جدول فروش به جایگاهی پایین‌تر از حد انتظار نزول کند.

البته اخیرا نسخه فیس‌لیفت این خودرو به نام ام وی ام وی ام X۵۵ پرو از سوی مدیران خودرو معرفی شده است تا شاید بتواند ناکامی‌های مدل اولیه را تا حدودی جبران کند. هرچند بازهم شاهد قیمت گذاری رقابتی برای این خودرو نیستیم و خیل عظیمی از رقبایی که در کلاس کراس اوورهای تک دیفرانسیل حضور دارند، کار را برای ایکس 55 پرو سخت کرده اند.

کراس اوور کوپا T210
کوپا یا زوتی T600 کوپه یکی از جذابترین کراس اوورهای چینی بود که می‌توانست در ایران به اوج برسد، اما متاسفانه سرنوشت آن بیشتر به یک تراژدی شبیه شد. این خودرو از ظاهر زیبا، طراحی داخلی شیک و نسبتا لوکس بهره‌مند بود. کیفیت ساخت آن در حد بالاتر از رقبا قرار داشت و امکانات مطلوب به همراه توان فنی متعادلی را روی میز کاربر خود می‌گذاشت. متاسفانه مشکلات ناشی از تحریم و سو مدیریت باعث شد تا ریگان خودرو نتواند کوپا را آن‌طور که باید به دست مشتری ایرانی برساند و خدمات پس از فروش گسترده برای آن در نظر بگیرد.

همین موضوع موجب شد تا مشتریان نتوانند اطمینان قلبی بالایی برای خرید کوپا داشته باشند و علی‌رغم جذابیت‌های بسیار زیاد این خودرو، کوپا T210 نتوانست به فروش بالایی که واقعا شایسته‌اش بود، دست پیدا کند. در حال حاضر این خودرو زیبا جزو بد فروش ترین ماشین‌های چینی بازار است و عرضه محدود نسخه نیوفیس آن نیز نتوانسته در ارتقای جایگاه فروش این خودرو چندان تأثیرگذار ظاهر شود.

لندمارک V7
اوایل دهه ۹۰ که شروع تحریم‌ها جو همکاری مابین بهمن موتور و مزدا را تا حد زیادی مخدوش کرد. در این میان زدایکس اتو دیگر شریک بهمن، یک شاسی بلند به نام لندمارک V7 را جهت مونتاژ به خطوط تولید گروه بهمن فرستاد.

طراحی به شدت قدیمی را می‌توان مهم‌ترین نقطه‌ضعف لندمارک V7 دانست که جذابیت چندانی برای مشتری ایرانی حتی در همان سال‌های اول دهه ۹۰ هم نداشت. این مسئله باعث شد تا خریداران استقبال زیادی از این شاسی‌بلند شهری به عمل نیاورند. گرچه پلتفرم لندمارک وی۷ با وانت کاپرا مشترک است اما ظاهرا تولید همان وانت کاپرا برای بهمن موتور صرفه‌های اقتصادی بیشتری به همراه داشته است. زیرا مشتریان استفاده از این وانت پیکاپ دو دیفرانسیل با ظاهری نسبتا قدیمی را بر شاسی بلند شهری لندمارک V7 ترجیح می‌دهند.

برلیانس V5
شرکت سایپا در سال ۹۲ به منظور آن که دستی در تولید کراس اوورهای چینی داشته باشد، برلیانس V5 را به فهرست تولیدات خود اضافه کرد. این خودرو که از لحاظ ظاهری شباهت‌هایی به بی ام و X1 دارد، از همان ابتدا با قیمت‌گذاری بسیار غیرمنطقی (بیش از 90 میلیون تومانی) روبرو شد و همین قضیه دست بسیاری از مشتریان ایرانی را از رسیدن به آن کوتاه کرد. 

از سوی دیگر سایپا و پارس خودرو بیشتر تمرکز خود را روی تولید برلیانس سری H گذاشتند و این قضیه مشتریان را بیش از پیش از آینده برلیانس V5 ناامید می‌کرد. برلیانس V5 عمدتا به صورت وارداتی در اختیار مشتریان ایرانی قرار گرفت و عرضه محدود آن تنها طی بازه ۹۳ تا ۹۴ صورت پذیرفت. با این حساب لقب یکی از کم فروش ترین خودروهای چینی بازار به برلیانس وی ۵ تعلق می‌گیرد. خودرویی که هم اکنون نیز با کمبود جدی قطعات بدنه مواجه است و عملا خرید سری نخست آن، ضرر و زیان سنگینی را برای مشتریان سایپا به دنبال داشت.

چانگان ایدو
چانگان ایدو یک سدان کامپکت چینی است که به صورت نسبتا محدود و وارداتی با مدل‌های ۲۰۱۵ توسط سایپا در ایران به فروش رسید. این خودرو از لحاظ طراحی و دیگر مشخصه‌ها عملا ماشین مناسب و قابل قبولی به حساب می‌آمد اما به دلایلی مثل قیمت مناسب‌تر جک جی ۵ و عرضه گسترده‌تر آن از سوی کرمان موتور، موجب شد تا چانگان ایدو به‌واسطه عرضه محدود و خدمات پس از فروش محدودتر نتواند در ایران خوش فروش ظاهر شود.

چانگان ایدو از سال ۲۰۱۲ به بازار چین راه پیدا کرد و دومین نسل آن نیز طی سال ۲۰۱۸ در اختیار مشتریان بین‌المللی قرار گرفت، اما در بازار ایران، این خودرو نیز سرنوشتی مشابه برلیاس وی 5 داشت و تنها در تیراژ چند صد دستگاهی به شکل وارداتی راهی بازار شد و در نهایت سایپا تصمیم گرفت تا از برند چانگان، تنها کراس اوور CS35 را به شکل مونتاژی راهی بازار نماید و همین امر نیز به چالشی بزرگ برای خریداران نه چندان خوش شانس ایدو مبدل شد.

محصولات گروه خودروسازی GAC
شرکت گک ابتدا از طریق مرتب خودرو یک شاسی بلند اس یو وی با نام گک گونو G5 را به بازار ایران فرستاد. گونو جی ۵ به عنوان یک خودروی شاسی بلند تمام‌عیار خیلی مورد توجه مشتریان ایرانی قرار نگرفت و صرفا طی سال‌های ۹۲ تا ۹۳ به صورت بسیار محدود در ایران حاضر شد.

دو محصول دیگر گروه گک یعنی گک GA3S و GS5 نیز به‌واسطه شرکت الماس داران در کشورمان حضور پیدا کردند که در این میان سدان GA3S کمی بهتر ظاهر شد و فروش بیشتری را نسبت به کراس اوور GS5 تجربه کرد. اما درمجموع هر دو محصول GAC که توسط الماس داران عرضه می‌شدند نیز فروش قابل قبولی را به ثبت نرساندند و در حال حاضر در لیست کم فروش ترین خودروهای چینی بازار ایران قرار می‌گیرند .

محصولات هن تنگ
هن تنگ ایکس ۵ و هم تنگ ایکس ۷ دو نمونه از تولیدات چینی هستند که می‌توان آنها را در ده کم‌فروغ‌ترین و کم فروش ترین خودروهای چینی بازار ایران دسته‌بندی کرد.

به ویژه مدل ایکس۷ با وجود آنکه از لحاظ طراحی، امکانات، کیفیت ساخت و... نسبت به حریفان هم‌دوره خود در ردیف بالاتر قرار می‌گرفت و می‌توانست فروش مناسبی در ایران به دست آورد، به دلیل عرضه محدود و عدم آینده روشن در بحث تداوم تولید، نتوانست شایستگی‌های خود را به رخ مشتری ایرانی بکشاند و آنها را به سمت خرید خود جذب کند.

دامای X7
دامای ایکس ۷ یکی دیگر از شاسی بلندهای شهری چینی است که روانه بازار ایران شد اما به دلیل عرضه محدود و تازه‌وارد بودن این برند در کشور، نتوانست اعتماد مشتریان را در حوزه تداوم تولید، خدمات پس از فروش و به طور کلی آینده این خودرو در ایران، نسبت به خود جلب کند.

دامای X7 طراحی ظاهری جذابی دارد و از امکانات و قوای فنی مطلوبی نیز بهره می‌برد؛ اما علی‌رغم شایستگی‌های فراوان این مدل یکی از کم فروش ترین خودروهای چینی‌ بازار ایران لقب گرفته است.

در پایان باید اشاره کنیم علاوه بر مدل‌هایی که در بالا به آنها اشاره شد، محصولات دیگری همچون بی وای دی F3، اس دبلیو ام G01، ام جی RX5، هاوال H6، راین V5، جیلی GC6، هافی لوبو، ام جی 350 و ... را نیز باید به لیست کم فروش ترین خودروهای چینی بازار ایران اضافه کرد. محصولاتی که اغلب با قیمت بالا، تیراژ محدود و خدمات پس از فروش بسیار محدودتر در بازار ایران ظهور کردند و مشتریان با یک حساب و کتاب منطقی تصمیم گرفتند عطای آنها را به لقایشان ببخشند و خیلی به دنبال خرید این خودروها نباشد.

.

.

الوچک ضمن بررسی دقیق و نقطه به نقطه خودرو از لحاظ بدنه ، فنی، تست آپشن ها همراه با ارائه گزارش رسمی کارشناسی ، حصول اطمینان خریداران محترم  در معاملات خودرو از ابتدای خرید تا آخرین مرحله بوده و با کادر مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات با کیفیت بالا می باشد .

دقت کنید که برگه های کارشناسی الوچک دارای هولوگرام می باشد و بدون هولوگرام فاقد اعتبار است.

کارشناسی خودرو الوچک

برای در خواست کارشناسی تخصصی خودرو در محل و مشاهده ی تعرفه از وبسایت الوچک دیدن کنید .

نظرات
Captcha