021-88522701

تا ۶۰۰ میلیون چه خودرویی بخریم؟

تا ۶۰۰ میلیون چه خودرویی بخریم؟

اگر قصد خرید یک سدان صفر کیلومتر داخلی را داشته باشید و بودجه حدودی شما کمتر از ۶۰۰ میلیون تومان باشد، چند گزینه پیش روی شماست.

در این بررسی قصد داریم شاهین G، رانا پلاس پانوراما، سورن پلاس و پارس ELX را مقایسه کنیم که قیمت زیر ۶۰۰ میلیون تومان را در بازار دارند.

طراحی بدنه
ابتدا از پیرمرد جمع شروع می کنیم از سال ۷۹ تا به امروز این خودرو درحال تولید است. در واقع این مدل ای ال ایکس که از اواخر سال ۱۴۰۰ تولید آن آغاز شد به نوعی عقب گرد ایران خودرو به حساب می آید، اما زمین تا آسمان فاصله است بین این ای ال ایکس با آن مدل که در زمان خود برو و بیایی داشت.

ظاهر پژو پارس همان همیشگی است، اما با تغییراتی محدود چراغ های جلوی خودرو حاشیه های آن ها به رنگ مشکی در آمده و تغییر دیگری وجود ندارد.

در نمای جانبی نیز رینگ های خودرو آلومینیومی ۱۵ اینچی هستند و راهنما ها از روی بدنه خودرو نیز حذف شده اند. اما در نمای عقب خودرو چراغ ها همان نمونه های به کار رفته در ای ال ایکس های قدیمی هستند و دوربین دنده عقب نیز دیده می شود.

اما باید به جای اصرار بر ادامه تولید این خودرو و ایجاد پروژه های فیس لیفت و بهبود های متعدد که به اصطلاح دورِ باطل هستند، حداقل این هزینه ها برای بهبود محصولات دیگر هزینه شود. چراکه پلتفرم و قوای فنی این خودرو دیگر بسیار قدیمی و از رده خارج است.

اما اکنون نوبت سورن پلاس است. سورن چندان اقبال زیادی در بازار نداشت و ایران خودرو تصمیم گرفت تا با یک فیس لیفت اوضاع را کمی بهبود دهد. چراغ های جلوی خودرو همان هندسه قبلی را دارند اما گرافیک آن ها کاملا تغییر کرده و در آن چراغ ها دیلایت نیز دیده می شود.

جلو پنجره خودرو نیز همان طراحی سابق را دارد، و به رنگ مشکی در آمده است. در نمونه های جدید یک لیپ پلاستیکی در قسمت پایینی سپر خودرو اضافه شده تا خودرو استاندارد های عابر پیاده را پاس کند.

در نمای جانبی کلیات همان چیزی است که در سایر اعضای خانواده سمند نیز به چشم می خورد. اما تغییراتی جزئی را می بینیم. دستگیره های درب ها همانند دنا از نمونه های آسان باز شو هستند، و در تیپ های فول آپشن این خودرو، رینگ های آلومینیومی را داریم. هر چند که در سورن پلاس خبری از ترمز های دیسکی عقب نیست.

اما در نمای عقبی خودرو کلیات طراحی تغییری نکرده ولی گرافیک چراغ ها به طور کامل عوض شده است. همچنین پوسته چراغ ها نیز شفاف هستند و نوار های نئون نیز در چراغ های عقب به چشم می خورند. در نمونه های فول آپشن، خودرو به دوربین دنده عقب نیز مجهز شده است.

اما شاهین G در نمای جلویی طراحی قابل قبولی دارد. چراغ های جلویی ابعاد و طراحی مناسبی دارند و در هماهنگی با جلو پنجره و سایر اجزای نمای جلویی هستند. بر روی سپر جلوی خودرو نیز به خطوط و جزئیات طراحی در سطح قابل قبولی پرداخته شده است.

در نمای جانبی، شاهین G طراحی به روزتری نسبت سایر رقبایش دارد و روی درب ها خطوط طراحی متعددی دیده می شود و رینگ های خودرو نیز اندازه ۱۵ اینچی دارند.

در بخش عقبی خودرو چراغ ها طراحی دو تکه دارند. در قسمت پایین سپر یک فلاپ پلاستیکی دیده می شود که در طرفین آن دو چراغ مه شکن نیز به چشم می خورد، به طور کلی شاهین طراحی به روز تر و هماهنگ تری نسبت به سایر رقبایش دارد.

اما بی حاشیه ترین خودروی جمع تنها قرار بود خودروی بهتری نسبت رانا باشد و صرفا قرار است نقش یک سدان اقتصادی با امکاناتی به نسبت کم را در سبد محصولات ایران خودرو ایفا کند.

در نمای جلوی رانا پلاس همانند سایر محصولات ایران خودرو کلیات طراحی همان چیزی است که در قبلا هم می دیدیم و صرفا چند تغییر جزئی در جهت بهبود طراحی ایجاد شده است، چراغ های جلوی خودرو گرافیک آن ها تغییر کرده و در جلو پنجره خودرو نیز از الگوی مشبک استفاده شده است.

در جدیدترین نمونه های رانا پلاس در قسمت پایینی سپر و در چراغ مه شکن خودرو دی لایت های خودرو تعبیه شده اند که به اقتصادی ترین و صد البته بی سلیقه ترین حالت ممکن این چراغ صرفا جهت پاس کردن استاندارد ها در آن قسمت جای گذاری شده اند.

در نمای جانبی خودرو نیز به جز هم رنگ بدنه شدن زه ها و دستگیره ها و تغییر کلی آیینه بغل خودرو تغییر خاص دیگری به چشم نمی خورد.

اما در رانا پلاس ایران خودرو اقدام به حذف دیسک های ترمز عقب خودرو کرده است که ای کاش چنین اقدامی را انجام نمی داد و با توجه به تاثیر این موضوع در ایمنی خودرو، لااقل دیسک ها به قوت خود باقی می ماندند. در نمای عقب خودرو نیز به جز تغییر گرافیک کاسه چراغ ها چیز خاص دیگری به چشم نمی خورد.

در بحث طراحی انتخاب سلیقه ای است اما بنظر می رسد شاهین طراحی پخته تری را نسبت به رقبا در این رده ارائه می دهد.

طراحی داخلی :
در نمای داخلی پژو پارس کلیات کابین خودرو نسبت به سایر مدل ها تفاوت خاصی به جز در بعضی از موارد ندارد. دسترسی به ادوات خودرو برای راننده و سرنشینان مناسب است و در این زمینه پژو پارس نمره قبولی را خواهد گرفت.

اما کیفیت ساخت و مونتاژ ادوات خودرو چندان جای دفاعی را باقی نمی گذارند. در نمونه ای ال ایکس صفحه کیلومتر خودرو تغییر کرده و از تم رنگی آبی در آن استفاده شده است.

دسته راهنما و برف پاک کن خودرو نیز تغییر کرده اند و مشابه تارا اتوماتیک شده اند تا امکان پشتیبانی خودرو از سنسور نور و باران وجود داشته باشد.

فرمان خودرو نیز به جز تغییر در قطعات تزیینی و هیدروگرافی آن و دکمه های سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل (صرفا در مدل مجهز به موتور TU5) چیز دیگری به چشم نمی خورد.

در مرکز داشبورد نیز مانیتور ۷ اینچی سیستم مالتی مدیا به چشم می خورد. صندلی های خودرو نیز برقی هستند و جنس پارچه به کار رفته در آن ها با نمونه قبلی متفاوت است.

در کابین سورن پلاس اما شرایط مثبت تر از سایر رقبا احساس می شود. داشبورد خودرو همان نمونه قبلی است و در نیمه بالایی آن از متریال نرم یا به اصطلاح سافت تاچ استفاده شده است. فرمان خودرو نیز مشابه فرمان دنا است و بر روی آن کلید ها کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل تعبیه شده است.

در بعضی از نمونه های فول آپشن، این خودرو مجهز به سیستم مالتی مدیا است هر چند که در این مدل ها خبری از سیستم های پاور ویندوز و آنتی ترپ نیست. سورن پلاس نیز ارگونومی خوبی دارد و دسترسی به ادوات در آن قابل قبول است. در سورن پلاس از تریم های هیدروگرافی طرح فیبر کربن نیز استفاده شده است.

اما در شاهین طراحی و دسترسی راننده و سرنشینان تقریبا قابل قبول است ولی نکته اصلی اینجاست که کیفیت قطعات قابل قبول نیست.

در رودری های خودرو صرفا از پلاستیک های خشک استفاده شده و کیفیت دستگیره ها و تریم های هیدروگرافی چنگی به دل نمی زند.

در داشبورد خودرو نیز مانیتور سیستم مالتی مدیا و کلید های سیستم تهویه مطبوع خودرو دیده می شوند. صندلی های خودرو به صورت دستی تنظیم می شوند و روکش آن ها نیز چرم مصنوعی است که بحث در مورد کیفیت آن ها را باید به زمان سپرد.

در رانا پلاس اما به گفته ایران خودرو کیفیت این خودرو نسبت به رانا بهبود یافته و اکنون مشابه خودروی ۲۰۷ شده است. کلیت طراحی داخلی خودرو همانند قبل است اما تغییراتی در آن دیده می شود.

فرمان خودرو با نمونه به کار رفته در پژو ۲۰۷ یکسان است و برروی آن کلید های کنترل سیستم مالتی مدیا و کروز کنترل قرار دارد. پشت آمپر خودرو نیز به طور کامل تغییر کرده که بهتر از نمونه به کار رفته در رانا است. تریم های هیدروگرافی خودرو در رانا پلاس تغییر کرده و از تریم طرح فیبر کربن در آن استفاده شده است.

در رانا پلاس همچنان خبری از سیستم مالتی مدیا نیست و از سیستم های رادیو پخش در این خودرو استفاده شده با این تفاوت که امکان پشتیبانی از بلوتوث را دارد. همچنین یک نمایشگر چند منظوره در قسمت بالای داشبورد قراردارد که اطلاعاتی وضعیت باز بودن درب ها، ساعت، تاریخ و دما را نشان می دهد.

در رانا پلاس خبری از سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک و کنسول وسط نیست و حتی کلید های شیشه بالابر خودرو بر روی کنسول وسط قرار دارند. این موارد سبب می شوند تا رانا پلاس در زمینه راحتی و ارگونومی در برابر رقبایش حرف زیادی برای گفتن نداشته باشد.

صندلی های این خودرو نیز به صورت تمام دستی تنظیم می شوند و روکش آن ها نسبت به قبل تغییر کرده در نمای عقب رانا پلاس خودرو از فضای قابل قبولی برخوردار نیست که این مورد را از برادر ناتنی خود یعنی ۲۰۶ به ارث برده است. سقف پانورامیک خودرو نیز دید و جلوه خوبی به خودرو می دهد.

قوای فنی :
پژو پارس ای ال ایکس با دو موتور به بازار عرضه شده است. اولی موتور نام آشنای TU5است که این موتور ۱/۶ لیتر حجم داشته و ۱۶ سوپاپ است.

موتور TU5 بر روی این خودرو توانایی تولید ۱۰۵ اسب بخار و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور را دارد که به یک گیربکس ۵ سرعته دستی متصل می شود و مصرف سوخت ترکیبی نیز با این موتور ۷/۲۴ لیتر در هر صد کیلومتر است.

اما موتور دوم یک موتور ۱/۸ لیتری هشت سوپاپ است که آن را با نام XU7P می شناسیم. این موتور قادر به تولید ۹۸ اسب بخار و ۱۴۶ نیوتن متر گشتاور است. گیربکس این خودرو نیز همان گیربکس ۵ سرعته دستی است. مصرف سوخت ترکیبی پارس ای ال ایکس با موتور XU7P حدود ۷/۶ لیتر در هر صد کیلومتر عنوان شده است.

اما سورن پلاس مجهز به موتور EF7 است که ۱/۷ لیتر حجم داشته و ۱۶ سوپاپ دارد. این موتور قادر به تولید ۱۱۳ اسب بخار قدرت و ۱۵۳ نیوتن متر گشتاور است. گیربکس سورن پلاس نیز ۵ سرعته دستی است. بنا به اعلام ایران خودرو مصرف سوخت ترکیبی این خودرو ۷/۳ لیتر است.

موتور سایپا شاهین به سبب حواشی که داشت برای همه کاملا آشناست. موتور M15TC شاهین یک موتور ۱/۵ لیتری توربو شارژر ۸ سوپاپ است که توانایی تولید ۱۰۹ اسب بخار و ۱۷۸ نیوتن متر گشتاور را دارد. گیربکس خودرو نیز یک جعبه دنده ۵ سرعته دستی است. مصرف سوخت ترکیبی شاهین طبق اعلام سایپا ۷/۵ لیتر در هر صد کیلومتر است.

و در نهایت رانا پلاس پانوراما مجهز به موتور TU5P است، این موتور ۱/۶ لیتر حجم داشته و ۱۶ سوپاپ است. که توانایی تولید ۱۱۳ اسب بخار و ۱۴۳ نیوتن متر گشتاور است بر خلاف سایرین رانا پلاس مجهز به گیربکس ۶ سرعته دستی است تا مصرف سوخت کمتر و رانندگی بهینه تری را راننده تجربه کند.

در مجموع اگر مبنای انتخاب شما مشخصات فنی و به روز بودن پیشرانه باشد، رانا پلاس پانوراما انتخاب منطقی تری است و می تواند خروجی بهتری در جاده و خیابان داشته باشد.

امکانات ایمنی و رفاهی :
در زمینه امکانات ایمنی و رفاهی باید این نکته را دور کنیم که طبق استاندارد های ۸۵ گانه، این ۴ خودرو باید از اول تیر ماه باید به امکاناتی نظیر سیستم کنترل پایداری، سیستم GSI، سنسور نور و باران، و سیستم کنترل فشار باد تایر ها و دی لایت و پوزیشن لایت مجهز شده باشند.

البته برخی از استانداردها هنوز به محصولات تولید نیامده اند اما به مرور این استانداردها را در ۴ خودروی این مقایسه خواهیم دید.

در زمینه امکانات ایمنی و رفاهی پارس ایی ال ایکس در فول ترین نمونه به امکاناتی نظیر؛ ۲ کیسه هوا، ترمز ABS، ترمز های دیسکی هر چهار چرخ، سیستم کنترل فشار باد تایرها، سنسور نور و باران، کروز کنترل، مالتی مدیا، رهیاب، دوربین دنده عقب، تهویه اتوماتیک، شیشه های دودی عقب، دی لایت، پوزیشن لایت، رینگ های آلومینیومی و… مجهز است.

سورن پلاس نیز در فول ترین نمونه به آپشن هایی نظیر؛ ۲ کیسه هوا، ترمز ABS، تهویه مطبوع اتوماتیک، مالتی مدیا، دوربین دنده عقب، دی لایت، پوزیشن لایت، تنظیم برقی پشتی صندلی راننده و سرنشین جلو، کروز کنترل، رینگ های آلومینیومی، و …مجهز است.

اما شاهین با توجه به امکاناتی که دارد فول آپشن ترین خودروی جمع حساب می شود برخی از امکانات شاهین دنده ای عبارت اند از؛ ۲ کیسه هوا، ترمز ABS، سنسور نور، مالتی مدیا، دوربین دنده عقب، سنسور کنترل فشار باد تایر ها، سانروف، سیستم ورود و خروج بدون کلید، سیستم رهیاب، سیستم GSI، و … اشاره کرد.

اما در نهایت رانا پلاس نیز به آپشن هایی از قبیل: ۲ کیسه هوا، ترمز ABS، دی لایت، سیستم رادیو پخش، بلوتوث، سقف شیشه ای، دی لایت، پوزیشن لایت، کروز کنترل و … مجهز است.

نظرات
Captcha