021-88522701

نگاهی به ویژگی ها و مشخصات سایپا آریا

نگاهی به ویژگی ها و مشخصات سایپا آریا

گروه خودروسازی سایپا اعلام کرده است که در نیمه دوم سال جاری، آریا را با ویژگی ها و مشخصات مختلف به بازار عرضه کند. در حال حاضر تولید آزمایشی این کراس اوور شهری در کارخانه تهران سایپا آغاز شده است.

در مراسم افتتاح کارخانه تیوان مدیران این شرکت دانش بنیان و خصوصی در حضور مدیران سایپا و مگا موتور، خبر نصب پیشرانه سه سیلندر توربو شارژر را برای خانواده محصولات SP100 اعلام کردند. مدیرعامل شرکت تیوان در توضیحات خود به رییس جمهور اعلام کرد که این موتور سه سیلندر و توربوشارژر در گام نخست بر روی سایپا آریا در جایگاه یک کراس اوور شهری نصب خواهد شد و در حال حاضر فرایند جانمایی و تطبیق این پیشرانه با خانواده SP100 در دست انجام است.
 
حال قرار است که سایپا در آینده نزدیک تیپ های جدید شاهین و آریا را با پیشرانه ۳ سیلندر توربوشارژر وارد بازار کند. به گفته مدیرعامل شرکت تیوان، تولید انبوه این پیشرانه در سال ۱۴۰۱ آغاز می شود و قرار است تا با حضور این خانواده موتور، ظرفیت تولید این کارخانه به ۷۵ هزار پیشرانه در سال برسد. به عبارت ساده تر مدیران سایپا می خواهند تا در سال آینده در کنار افزایش تیراژ تولید خانواده SP100، تیپ های جدیدی از شاهین و آریا را به بازار معرفی کنند. در حال حاضر تیپ پایه شاهین و آریا در نسخه های G به پیشرانه ۱٫۵ لیتری توربوشارژر ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ مجهز هستند که ۱۱۰ اسب بخار را با گشتاور ۱۶۵ نیوتن متر تولید می کنند و جعبه دنده ۵ سرعته دستی هم توان این پیشرانه بومی مگاموتور را به چرخ های جلوی این خودروهای ملی می رساند. با این وجود گفته می شود که نسخه های کامل تر سایپا آریا و شاهین با پیشرانه جدید یک لیتری وارد بازار خواهند شد و در این بخش به معرفی این پیشرانه و تیپ های فول تر خانواده SP100 می پردازیم:

مشخصات فنی پیشرانه یک لیتری توربوشارژر شاهین و آریا :
همان طور که گفته شد این پیشرانه فناوری AVL اتریش را دارد و در حال حاضر با مشارکت شرکت تیوان، سایپا و معاونت علم و فناوری نهاد ریاست جمهوری خط تولید آن در فاز ۳ شهرک صنعتی کاسپین استان قزوین آغاز شده است. این پیشرانه ۹۹۹ سی سی حجم دارد و چیدمان آن از نوع ۳ سیلندر و ۱۲ سوپاپ است. این پیشرانه آلومینیومی با فناوری توربو همراه است و می تواند به صورت استاندارد ۱۴۳ اسب بخار را در دور ۵۶۰۰RPM تولید کند. همچنین گشتاور این پیشرانه ۲۲۲ نیوتن متر است که در بازه ۱۶۰۰RPM تا ۴۴۰۰RPM در دسترس راننده خواهد بود. برای همین می توان توقع داشت که به خاطر وجود گشتاور حداکثری در دورهای پایین و میانی، شتاب اولیه و ثانویه پیشرانه ۳ سیلندر تیوان خوب باشد.

این پیشرانه کم حجم که قرار است بر روی سایپا شاهین و آریا نصب شود، استاندارد آلایندگی یورو ۶ را دارد و در هر کیلومتر تنها ۹۰ گرم دی اکسید کربن تولید می کند. جالب است بدانید که این سطح آلایندگی فراتر از استاندارد یورو ۶ است و می توان گفت که فناوری پیشرانه AVL، تا حدی جلوتر از استاندارد آلایندگی اروپا در سال ۲۰۲۱ قدم برداشته است. همچنین مصرف سوخت بهینه پیشرانه تیوان در خودروهای کلاس C (سدان های متوسط رده C و کراس اوورهای شهری رده B و C) که جرم خالص کمتر از ۱۳۰۰ کیلوگرم را دارند، ۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر است. این پیشرانه که ساخت شرکت تیوان است و مهندسی AVL اتریش دارد و حال برای شاهین و آریا آماده شده است، تنها موتور تولید داخل بوده که ۱۰۰ درصد تولیدات این کارخانه قوای محرکه وارد فرایند تست سرد می شوند. همچنین پیشرانه جدید خانواده SP100 تنها موتور در میان خودروهای داخلی است که فرایند تست سرد را تجربه می کند و به همین دلیل می توان کیفیت و عملکرد با ثبات بیشتری را در این پیشرانه جدید شاهد بود.

در مورد ویژگی های این پیشرانه شرکت تیوان برای محصولات خانواده SP100 سایپا می توان به موارد زیر اشاره کرد:
۹۹۹ سی سی

سه سیلندر خطی

۱۲ سوپاپ

بلوک و سرسیلندر آلومینیومی

بالانسر

توربوشارژر

زمان بندی متغییر سوپاپ های دوگانه ( DVVT )

پمپ روغن متغییر

خنک کاری مستقل و متغییر سوپاپ ها

نسل جدید خنک کاری مستقل بلوک و سرسیلندر

پاشش سوخت مستقیم

زنجیر تایم

۱۴۳ اسب بخار در ۵۶۰۰RPM

۲۲۲ نیوتن متر در بازه ۱۶۰۰RPM تا ۴۴۰۰RPM

مصرف سوخت بهینه ۵ لیتر به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر

استاندارد آلایندگی یورو ۶

آلایندگی ۹۰ گرم در هر کیلومتر

تیپ های جدید سایپا شاهین و آریا :
همان طور که گفته شد، تیپ های کامل تر شاهین و آریا به پیشرانه ۳ سیلندر توربوشارژر مجهز می شوند و نمونه های پایه همچنان با پیشرانه M15 توربو عرضه خواهند شد. بر اساس ساز و کار کمپانی AVL، این امکان فراهم است تا سایپا شاهین و آریا با پیشرانه یک لیتری توربو به جعبه دنده های ۶ سرعته اتوماتیک HPT و DAE متصل شوند و از سویی برای اتلاف توان کمتر، جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک دو کلاچه هم برای این پیشرانه کم حجم پیشنهاد شده است. همچنین بدیهی است که امکان تطبیق این پیشرانه با جعبه دنده های دستی ۵ و ۶ سرعته فراهم بوده و این احتمال وجود دارد که نسخه های ارزان تر شاهین یک لیتری توربو و آریا یک لیتری توربو با سامانه انتقال قدرت دستی و جدید وارد خط تولید شوند. در کنار بحث قوای محرکه جدید برای خانواده SP100، سایپا پروژه های ارتقای شاهین و آریا را در نسخه های لوکس تر آغاز کرده است.

وجود ویژگی های زیر در نسخه های اتوماتیک و فول آپشن سایپا آریا و شاهین است:
صندلی برقی راننده

کیسه هوای جانبی جلو

کروز کنترل

سامانه کنترل پایداری الکتریکی و پیشگیری از هرزگردی

سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی

سامانه کنترل سرعت و حرکت در سراشیبی ( فقط برای آریا )

رینگ آلومینیومی ۱۶ و ۱۷ اینچی ۵ پیچ

نورپردازی مخفی کابین

بدنه دو رنگ ( فقط برای آریا )

نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی

تریم داخلی جدید

و…

الوچک ضمن بررسی دقیق و نقطه به نقطه خودرو از لحاظ بدنه ، فنی، تست آپشن ها همراه با ارائه گزارش رسمی کارشناسی ، حصول اطمینان خریداران محترم  در معاملات خودرو از ابتدای خرید تا آخرین مرحله بوده و با کادر مجرب و متخصص آماده ارائه خدمات با کیفیت بالا می باشد .

دقت کنید که برگه های کارشناسی الوچک دارای هولوگرام می باشد و بدون هولوگرام فاقد اعتبار است.

کارشناسی خودرو الوچک

برای در خواست کارشناسی تخصصی خودرو در محل و مشاهده ی تعرفه از وبسایت الوچک دیدن کنید .

نظرات
Captcha